Lamaland
Bouwmeester Scan Bouwmeester Scan Bouwmeester Scan Bouwmeester Scan
i
Bouwmeester Scan   

Bouwmeester Scan

Op initiatief van Geert Bourgeois, Vlaams minister-president, lanceerden de Vlaamse Regering en de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck een oproep aan gemeentebesturen om zich kandidaat te stellen voor de Bouwmeester Scan. Met de Scan kunnen gemeentebesturen een beter beleid uitstippelen om werk te maken van een duurzaam en beter ruimtegebruik.

 

LAMA werkt in een team met Blauwdruk stedenbouw en Palmbout Urban Landscapes de komende drie jaar aan scans voor 12 verschillende gemeenten. Ons team wordt aangevuld expertise vanuit DLA Piper, Zero Emission Solutions, TML en Driekwartgroen.

 

Zie onderstaande link voor de eerste resultaten:

https://www.vlaamsbouwmeester.be/nl/nieuws/eerste-resultaten-bouwmeester-scan-online?subsite=bouwmeester-scan

 

 

 

De Bouwmeester Scan is een initiatief van het Team Vlaams Bouwmeester en het resultaat van een nauwe samenwerking met het Departement Omgeving, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vereniging van de Vlaamse Provincies en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

opgave:   Diagnose en visie op gemeentelijke ontwikkelingskansen en knelpunten i.r.t. landschap, mobiliteit, woningbouw, enz.
opdrachtgever:   Raamcontract Vlaams Bouwmeester
team:   Blauwdruk - Palmbout - LAMA
aanvullend experttteam:   DLA Piper, Zero Emission Solutions, TML, Driekwartgroen
jaar:   2018-2021
infographic:   Eva Le Roi